Probe

In aceasta pagina am detaliat pentru voi probele si specificul acestora. Startul se va da din incinta complexului – din fata intrarii in bazin (pentru un plus de spectacol si viteza), iar traseul de alergare ramane separat de cel de bicicleta.

De trei editii incoace militam pentru un concurs echitabil si ne dorim sa fiti in siguranta in timpul cursei. Astfel, singurul tip de bicicleta folosit la ‪#‎WinterTri‬ va fi tot MTB.

Mentionam ca sunt acceptate bicicletele cross-country, insa nu sunt acceptate bicicletele de tip ciclocross si cursierele tocmai pentru a oferi sanse egale tuturor.

TRIATLON

INDIVIDUAL – alergare – 5 km | bicicleta 14 km | inot – 500 m

STAFETA – aceleasi distante; o stafeta poate fi alcatuita din 2 sau 3 persoane; concurentii care participa la proba individuala NU pot fi parte si dintr-o stafeta.

Ordinea probelor va fi cea de sus – startul: cu proba de alergare, finish-ul in bazinul olimpic acoperit (dupa proba de inot). Alergarea si bicicleta vor avea loc in aer liber, iar proba de inot in bazin. Finish-ul poate fi urmarit de sustinatorii participantilor din tribunele bazinului acoperit (capacitate: 240 locuri).

Profilul traseului: plat – poteci, drum forestier si drum pietruit.

Proba de ciclism va avea loc pe traseu offroad. Singurul model de bicicleta acceptat in concurs este MTB. Folosirea oricarui alt model de bicicleta decat cel mentionat mai sus este interzisa.

Tranzitia bicicleta – inot se va realiza cu trecere prin vestiar + dus.

La proba de inot, alocarea se va face la fata locului, in ordinea sosirii in bazin. Fiecare participant are datoria de a-si numara turele.

Vor fi trei starturi separate, diferentierea facandu-se in baza timpului estimat la completarea formularului de inscriere sau timpul obtinut la competitii asemanatoare.

DUATLON

O proba ce a devenit traditie la WinterTri, special pentru cei care iubesc atat de mult bicicleta & alergarea/care nu s-au pregatit inca pentru triatlon/nu mai prind locuri la triatlon.

INDIVIDUAL sau STAFETA – 5km alergare + 14km bicicleta + 5km  alergare

Traseul pentru prima alergare si proba de bicicleta este comun cu cel de la triatlon. A doua alergare se va face pe o portiune din traseul primei alergari. Finish-ul va fi afara.

Concurentii care participa la triatlon nu pot participa si la duatlon (si invers).

In zona de tranzitie va fi amenajat un punct special pentru participantii la duatlon. Consultati sectiunea Program pentru mai multe detalii.

ATENTIE!

  • Traseul final al concursului (pentru alergare si bicicleta) poate suferi modificari, in functie de starea vremii. Va mai exista inca o varianta de traseu (de rezerva).
  • In conditii de vreme complet nefavorabila (cod portocaliu), concursul poate fi amanat.
  • Traficul auto este redus, nu este oprit.

Share