Info utile

Dragii nostri,

Am creat aceasta pagina speciala in care puteti parcurge informatii utile legate de WinterTri Challenge 2017. Veti gasi aici extrase din regulamentul oficial, sfaturi despre cum trebuie abordata proba de inot si tips&tricks pentru proba de bicicleta, dar va vom tine la curent si cu noutatile acestei editii.

Despre ce este si ce nu este acest eveniment, cat de usor/greu este sa il termini sau despre cum sa va bucurati de fiecare moment al cursei am povestit si in sectiunea Q&A.

* Ce noutati aduce editia a VI-a a competitiei descoperiti AICI.

Update traseu WinterTri – 17 februarie:
 • zona de tranzitie este uscata integral in acest moment
 • in zona de start va fi mai fi zapada pe anumite portiuni, nu se va topi integral pana la ora startului
 • alergare: zapada moale, cu sleauri pe alocuri. Sa va echipati corespunzator.
 • traseu bicicleta: portiune de 2km asfalt uscat, restul zapada batatorita, dupa cum se vede si in imagini
 • nu este gheata deloc pe traseu
 • marcajul este facut cu banda Intersport

  

* Starea traseului la 15 februarie:

– traseul de alergare este acoperit intregral cu zapada. Sa va adaptati echipamentul la conditiile specifice traseului prezentat.
– in tranzit va fi 80% asfalt ud, iar restul portiunii va fi cu zapada (cu mentiunea ca daca se va mai incalzi afara se va topi si ce va ramane)
– traseu bicicleta: 35% asfalt ud/uscat, iar restul este acoperit cu zapada. Va recomandam cauciucuri de zapada.
– nu sunt portiuni de gheata pentru moment

* Vineri, 17 februarie, va asteptam la sesiunea de predare de kituri in intervalul orar 12.00-20.00 in magazinul Intersport din Mall Promenada (statie de metrou Aurel Vlaicu). Programul complet aici.

* Ziua evenimentului, 18 februarie. La triatlon individual vor exista trei starturi separate:

 • 10:30 START 1 – participantii la triatlon individual*
 • 11:15 START 2 – participantii la triatlon individual*
 • 12:00 START 3 – participantii la triatlon individual*
 • 12:45 START 4 – participantii la triatlon stafeta + duatlon individual si stafeta

Lista de start este disponibila in sectiunea dedicata. Este foarte important sa luati startul la ora la care sunteti programati. Intre 8.30 si 10.00 – depozitarea bicicletelor in zona de tranzitie pentru toate cursele. 

* Avem premii frumoase de la partenerii nostri Intersport, Aventuria, Centrul Bio Focus, Sport Displays, Trisport, Ricomed. Pe toate le descoperiti in pagina Categorii si Premiere.

* Stiti deja ca de vreo trei editii incoace militam pentru un concurs echitabil si ne dorim sa fiti in siguranta in timpul cursei. Astfel, singurul tip de bicicleta folosit la ‪#WinterTri2017 va fi MTB. Mentionam ca sunt acceptate bicicletele cross-country, insa nu sunt acceptate bicicletele de tip ciclocross si cursierele tocmai pentru a oferi sanse egale tuturor [3.7. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs].

* Casca de protectie la ciclism este obligatorie. Aveti 7 motive de la MosIonRoata pentru care casca este esentiala. 

Atentie! La proba de bicicleta aveti de parcurs 3 ture.

* Amplasarea bicicletei in zona de tranzitie trebuie sa se faca in segmentul de rastel alocat, conform numarului de concurs si a cursei la care participi. Pe rastele se vor monta semne care vor indica pentru fiecare segment intervalul de numere in care se poate amplasa bicicleta. [3.3.2 Zona de tranzitie]

* Varsta minima de participare este de 14 de ani la toate probele deoarece varsta minima de a merge pe drumurile publice cu bicicleta este 14 ani. 

* Casca de inot primita de organizator este obligatorie deoarece are inscriptionat numarul de concurs pe ea. NU este necesar sa purtati neopren – apa va avea in jur de 27-28 de grade!

* Reguli pentru inotul in bazin:

 • aruncarea in apa este interzisa
 • este permis orice stil de inot
 • incercati sa nu stationati prea mult in capatul bazinului pentru a nu incomoda ceilalti participanti
 • fiecare participant are obligatia de a-si numara bazinele 

Alocarea pe culoarul de inot se va face la fata locului, in ordinea sosirii in bazin. Aveti de inotat 500m. Este obligatoriu sa treaceti prin dus inainte de a intra in bazin.

* Despre cum trebuie abordata proba de inot la WinterTri au scris colegii de la euinot.ro. Sfaturile practice oferite de ei va vor ajuta sa aveti parte de o experienta frumoasa la inot.

* Prietenii de la Aventuria au auzit ca februarie aduce un triatlon de iarna veritabil si au sarit 🙂 cu o oferta de inchiriere MTB pentru voi, cei care participati si nu aveti bicicleta. Puteti consulta oferta lor AICI.

* De vreo patru incoace ne bucuram impreuna cu MosIonRoata de aventura #WinterTri. Sunt alaturi de noi nu doar ca parteneri tehnici, ci traiesc acest eveniment sportiv si din postura de participanti. Iata o serie valoroasa de tips&tricks pentru proba de bike, iar daca aveti nevoie sa va echipati, sa stiti ca au reduceri consistente doar pentru voi, participantii la competitie. Promotia va fi valabila pana in ziua evenimentului. Sa profitati, zicem!

* Iar daca nu participati la triatlonul nostru de iarna, va asteptam in echipa de voluntari. Pentru ca editia din acest an sa fie si mai frumoasa, avem nevoie de voluntari inimosi care sa ne ajute in buna desfasurare a evenimentului. Inscrieri TriVoluntar -> http://trichallenge.ro/wintertri/voluntariat/.

WinterTri Challenge este un eveniment cu traditie organizat de echipa smartatletic. Multumim tuturor partnerilor care sprijina aceasta competitie:

 
 

Share