Q&A

Am adaugat in aceasta sectiune cateva intrebari si raspunsuri cu privire la Winter Tri, astfel incat sa va fie cat mai clar:

 • despre ce este si despre ce nu este acest eveniment
 • cat de usor/greu este sa il termini, o data luat startul
 • cum sa va bucurati de fiecare moment al experientei WinterTri

Sectiunea I. Perspectiva generala

Q1: E prima oara cand particip la un un triatlon. O sa ma descurc? Cat de greu va fi sa termin toate cele 3 probe?

A1: Nu este un concurs greu. Dar nici usor. Iti recomandam, daca nu esti foarte sigur pe picioarele, mainile si pedalele tale, sa participi pentru inceput la una din probele de stafeta (duatlon sau triatlon), pentru ca in felul acesta o sa imparti “chinul” cu colegii de echipa 🙂

Q2: De ce sa organizati concursul iarna? Triatlon iarna? Nu o sa ne fie frig?

A2: Pai, in primul rand se pare ca nici anul acesta nu o sa fie prea frig. Desi noi tare ne dorim o editie in care sa ninga ca-n povesti. 🙂 Apoi, sa stiti ca o sa participati la un eveniment unic in Romania, intr-un cadru unic. Veti fi, pentru o zi, concurenti intr-una dintre cele mai bune baze sportive, la nivel olimpic, din Romania – Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani. Este un eveniment pe care il organizam pentru a ne reintalni, la inceput de sezon, dupa iarna grea. Probele sunt gandite si organizate in asa fel incat sa va bucurati de o experienta triatlonista deplina: alergarea si ciclismul, afara, prin padurea Snagov si inotul – inauntru, in bazinul olimpic. Apoi pasta party, festivitatea de premiere in Sala Polivalenta.

Q3: Daca sunt sportiv profesionist pot sa particip?

A3: Da, poti participa, dar trebuie sa ai in vedere ca acesta nu este un concurs cu “miza”. El este in special pentru amatori. Daca iti face placere si doresti sa participi, luandu-l ca pe un antrenament, esti bine venit/a.

Sectiunea II. Inscriere, probe, concurs, premii

Q1: De ce nu pot sa ma mai transfer de la o proba la alta, de ce nu pot ceda locul meu altei persoane daca nu mai pot veni?

A1: In saptamana zero (cu 5-8 zile inainte de eveniment) ne este imposibil sa mai facem modificari in sistem. Fiecare aveti alocat un numar de concurs, aferent unei categorii, probe etc. Acestui numar de concurs ii este atribuit un “cip” care are in spate o programare electronica. Daca am opera modificari, pot sa apara erori. Nu ne dorim asta.

Q2: Ok, am inteles. Dar nu mai pot participa (m-am accidentat/imbolnavit etc). Cum facem?

A2: Asa cum este mentionat si in Regulament, nu o sa iti putem rambursa valoarea taxei achitate. Motivul este legat de faptul ca ea a fost deja investita in organizarea, planificarea evenimentului. Tot ce putem face este sa iti pastram kitul de concurs pe care il poti ridica de la noi in termen de 5 zile lucratoarea dupa eveniment.

Q3: Cum voi sti ce timpi am obtinut?

A3: Vei fi cronometrat cu un sistem cu cipuri electronice + un sistem manual, asa cum se intampla la orice mare eveniment international (de la evenimente particulare, pana la campionate nationale, cupe europene, mondiale etc). Timpul tau final va fi alcatuit din:

@triatlon

 • T1 = timpul de la startul pistolului pana la iesirea din zona de tranzitie, cu bicicleta (trecerea pe sub arcada, peste covorul de cronometrare) – practic: alergarea+tranzitia 1
 • T2 = timpul de la iesirea din zona de tranzitie, cu bicicleta (trecerea pe sub arcada, peste covorul de cronometrare), pana la intoarcerea in exact acelasi punct, dupa proba de ciclism + tranzitia2.1; practic: bicicleta + tranzitia2.1
 • T3 = timpul de la iesirea din zona de tranzitie, dupa ce ati lasat bicicleta in rastel (trecerea pe sub arcada, peste covorul de cronometrare), pana la finish; practic: tranzitia 2.2 (de la iesirea din tranzitia propriu-zisa, unde lasati bicicleta, trecerea spre bazin, prin vestiar, pe la dus, spre culoarul de inot) + inotul + timpul de la iesirea din culoar pana la poarta de finish.

@duatlon

 • T1 = timpul de la startul pistolului pana la iesirea din zona de tranzitie, cu bicicleta (trecerea pe sub arcada, peste covorul de cronometrare) – practic: alergarea+tranzitia 1
 • T2 = timpul de la iesirea din zona de tranzitie, cu bicicleta (trecerea pe sub arcada, peste covorul de cronometrare), pana la intoarcerea in exact acelasi punct, dupa proba de ciclism + tranzitia2.1; practic: bicicleta + tranzitia2.1
 • T3 = timpul de la iesirea din zona de tranzitie, dupa ce ati lasat bicicleta in rastel (trecerea pe sub arcada, peste covorul de cronometrare), pana la finish; practic: alergarea nr 2 pana la finish.

Q4: Timpul de pe ceasul meu nu corespunde cu timpul inregistrat de voi. Nu ma regasesc in clasament. Nu am unul sau doi timpi afisati. Ce s-a intamplat?

A4: Da, este posibila oricare dintre situatiile de mai sus. Pentru ca e un sistem electronic, ca orice sistem, poate inregistra erori (atat din vina lui, cat si din a ta). Tocmai de aceea, sistemul este dublat de unul manual, de verificare si validare. Nu trebuie sa intri in panica, pentru ca este o chestiune rezolvabila. Ne semnalezi acest lucru, verificam si luam toate masurile pentru a indrepta eroarea. Te rugam sa ai in vedere si tu cateva aspecte prin care poti evita o astfel de situatie:

 • ai grija sa nu schimbi cipul tau cu a unui alt concurent (de exemplu, ati luat impreuna kiturile, le-ati pus in masina, s-au incurcat intre ele si plecati cu un alt cip in concurs).
 • ai grija sa nu pierzi cipul pe drum (prinde-l bine si verifica discret, din cand in cand sa nu fi ramas fara el, la picior; se poate intampla – la o accidentare/cazatura sau chiar in bazin)

Q5: Ok! Si daca nu e din vina mea?

A5: Daca timpul nu ti-a fost citit (unul din timpi sau poate chiar timpul final) dintr-o eroare tehnica, adreseaza-te comisiei tehnice de arbitraj si colegii nostri vor face verificarile necesare pentru a-ti afisa rezultatul.

Q6: Ce se intampla daca unul sau mai multi concurenti sunt descalificati ulterior afisarii rezultatelor partiale si a premierii?

A6: In acest caz, clasamentul se reface si, daca este cazul, concurentul premiat este descalificat, premiul retras si acordat celui care il merita.

Q7: De unde stiu cand am terminat proba de ciclism si cea de inot? Trebuie sa imi numar singur/a turele?

A7: Da, este obligatoriu ca fiecare participant sa isi numere singur turele. Arbitrii si voluntarii au doar rol de ghidaj/supraveghere. Daca faceti mai putine ture, sunteti descalificati. Daca faceti mai multe ture, nu veti fi descalificati (dar se ia in calcul timpul total efectuat, fara sa se scada ce ati facut in plus).

Q8: Am terminat, ura! Ce fac acum? Trebuie sa astept pana cand termina ultimul participant ca sa imi iau lucrurile din zona de tranzitie?

A8: Da, exact. Asa-i in triatlon. Trebuie sa astepti pana cand comisia tehnica de arbitraj va oferi accesul in tranzitie. Programul afisat pe site este unul orientativ (pot fi mici modificari, in functie de situatia specifica din teren). Intre timp poti sa mergi in galerie, la bazin sau poti sta la restaurantul din complex.

Q9: Am terminat. Vreau sa plec mai repede. Cum fac?

A9: Poti pleca daca chiar nu mai ai cum sa stai. Numai sa nu fie nevoie sa treci cu masina prin zonele destinate concursului (parcarea P1 si P2).

Q10: Am ajuns mai tarziu fata de timpul limita la care puteam baga bicicleta in tranzitie. Ce se intampla?

A10: E o regula foarte stricta, la care tinem foarte mult, asa cum e si cea de la Q&A8. Ai venit mai tarziu, nu vei mai putea baga bicicleta in tranzitie si, implicit nu vei mai putea lua startul. Deci planifica totul in asa fel incat sa ajungi la timp.

Q11: Ce castig daca ies printre primii 3 la categoria mea?

A11: Este un concurs in care nu punem accent pe premii, ci pe experienta generala cat mai placuta pe care o putem lasa fiecarui participant. Asta inseamna infrastructura de concurs, cadrul, logistica, serviciile oferite tuturor participantilor. Premierea la fiecare categorie va consta in cupe si premii simbolice.

Share