Featured — 26 January 2017

Proba de inot la WinterTri 2017 este poate cea mai placuta dintre toate. Dupa ce ai obosit la alergare si bicicleta, apa te va revigora si te va relaxa cu siguranta. Sfaturile practice oferite de echipa euinot.ro te vor ajuta sa ai parte de o experienta frumoasa la inot si sa te bucuri de moment.

Te-ai inscris la concursul de triatlon Winter TriChallenge, este prima ta competitie de acest gen sau esti la inceput si nu te-ai antrenat in mod special pentru proba de inot. Daca vrei sa ai parte de o experienta placuta, cu care sa te mandresti ulterior, tine cont de sfaturile noastre, vin din experienta proprie, dupa mai multe participari la concursul de la Izvorani.

Fii in alta zi Michael Phelps

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca probele nu se vor desfasura in ordinea normala a unui concurs de triatlon – inot, ciclism, alergare. Startul se va da cu proba de alergare, va urma proba de ciclism si, in fine, ultima proba va fi cea de inot. Aceasta configuratie are o semnificatie aparte, pentru ca primele doua probe vor fi solicitante, iti vor duce ritmul cardiac sus, sunt probe anaerobe, iar la proba de inot este ideal sa ai un nivel cat mai scazut al ritmului cardiac. 

Prin urmare, nu te avanta prea tare in bazin, asteapta sa-ti revina respiratia la normal, sa nu ai senzatia ca te sufoci. Asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti. Incearca sa inoti intr-un ritm constant, in care poti sa respiri fara sa ai senzatia ca te sufoci.

E foarte bine daca poti sa respiri la trei brate, insa nu-i nicio tragedie daca o faci si la doua brate, ai nevoie de oxigen.

Fii sigur ca nu vei deveni un inotator mai bun in ziua concursului, nu incerca sa schimbi tocmai in aceasta zi felul in care inoti de obicei.

Inoata cat mai drept

Proba de inot va avea loc in bazinul olimpic de la Izvorani. Bazinul, 50 de metri si 10 culoare, va gazdui sute de concurenti inscrisi la Winter TriChallenge.

Continuarea articolului pe euinot.ro.

Related Articles

Share

(0) Comentariile cititorilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *