Noutati — 04 October 2014

Editia Trikids de anul acesta a fost mai mult decat un concurs, a fost o stare de spirit. Parinti, copii, bunici, frati si surori s-au bucurat impreuna de un eveniment cu totul si cu totul special. Pentru o zi, parintii si-au lasat grijile si problemele acasa si au venit sa traiasca atmosfera unui concurs dedicat special copiilor.

IMG_4634

Peste 600 de copii, cu vîrste cuprinse între 4 şi 14 ani au luat startul de pe Stadionul National de Rubgy „Arcul de Triumf”, intr-un cadru de maxima siguranta si cu o infrastructura  perfecta pentru organizarea de concursuri pentru copii. Si anul acesta, evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul Primariei Sector 1 Bucuresti, un partener institutional foarte implicat in promovarea si popularizarea sportului, dar si cu sprijinul Federatiei Romane de Rugby.

Cei mici au avut parte de toata atentia celor din jur, au fost incurajati si aplaudati pe tot parcursul curselor. Multi dintre prichindei au luat pentru prima data startul unei astfel de competitii, dar s-au comportat ca niste oameni mari. S-au trezit de dimineata, si-au legat bine sireturile si au alergat cat le-au tinut picioarele. Proba de bicicleta a fost si ea o mare provocare pentru ei, insa au facut fata cu succes si acesteia. Oriunde priveai, erau copii care se antrenau cu entuziasm inainte de cursa si ascultau sfaturile parintilor.

Dupa ce si-au facut incalzirea la cros, alergare pe distante si categorii de varsta diferite, au trecut la cea mai spectaculoasa proba, cea de duatlon, o combinatie intre alergare si mers pe bicicleta, un minitriathlon pentru cei mici. Participantii s-au intrecut pe categorii de varsta intre 4-14 ani, pe diferite distante. Trebuie mentionat ca aceasta proba s-a desfasurat conform marilor competitii oficiale, cronometrarea fiind efectuata cu cipuri electronice, cu ajutorul carora a fost determinat timpul exact obtinut de fiecare concurent.

Sa nu uitam si de proba family fun run, unde parintii si copiii au alergat impreuna, formand o stafeta, pe distante intre 330 si 1,3km. Parintii au incercat pe cat posibil sa ajunga primii la copiii lor pentru a le preda mingea de rugby, iar acestia sa fie cei care incheie cursa. Probabil cea mai distractiva proba dintre toate cele care s-au tinut pe stadion. Demonstratiile de rubgy tag au fost si ele in centrul atentiei. La final, micii campioni au primit diplome si medalii, dar si premii speciale.

Dupa cum declara organizatorii, Trikidis ramane cel mai de suflet eveniment al lor. Echipa smartatletic va continua sa promoveze activitatile sportive in randul copiilor si sa incurajeze practicarea miscarii pentru un stil de viata sanatos si activ.

Dincolo de componenta sportiva, Trikids s-a alaturat si anul acesta cauzelor sociale sustinute de fundatiile Chance for Life si Hospice Casa Sperantei, iar taxele de inscriere au fost directionate catre cele doua fundatii partenere.

fundatii beneficiare TriKids 2013

Partenerul principal al evenimentului a fost Primaria Sector 1 Bucuresti. Partener media: Realitatea TV. Anul acesta TriKids Bucuresti s-a desfasurat si cu sprijinul partenerilor: Federatia Romana de Rugby, Gazeta Sporturilor, Orange, Skoda, Castrol, Anima si Dorna.

Related Articles

Share

(0) Comentariile cititorilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *