Regulament

Regulamentul oficial de organizare si desfasurare a evenimentului “Trikids – 2018”

15 septembrie, Mamaia, Constanta

SECŢIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ”Trikids  – 2018”  denumita in cele ce urmeaza “Competitia” este organizata de catre Asociatia Club Sportiv Smart Atletic si are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masa si promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru intreaga familie.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si condiţiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul http://trichallenge.ro/trikids/ si la locul de desfasurare a Competitiei.

Competitia se va organiza conform Regulamentului competitional ITU si a Federatiei Romane de Triatlon, concurentii trebuid sa respecte regulile prezentate in regulamentul ITU, cu exceptia articolelor suprapuse expres in acest regulament.

Regulamentul ITU se poate regasi la adresa de mai jos:
http://www.triathlon.org/uploads/docs/itusport_competition-rules-2013_final.pdf

Regulamentul Federatiei Române de Trialton se poate regasi la adresa de mai jos:
http://frtri.ro/regulamente/

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei in vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia inscrierii, precum si an ziua concursului, la momentul validarii inscrierii.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia pentru amatori va avea loc in Mamaia, in zona Hotelului Rex (aria de concurs si traseele probelor sunt marcate pe harta oficiala de pe site) conform orarului detaliat in pagina de program.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

SECŢIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 9-13 ani pentru probele de Duatlon si 7-8 ani pentru proba de cros. Participantii la aceasta competitie se pot inscrie la una sau ambele dintre cursele si categoriile de mai jos:

 DUATLON:

Competitia se va desfasura pe categorii de varsta (din an in an), respectiv 9,10,11,12,13 ani.

Varsta care se ia in considerare pentru competitie este varsta pe care participantul o are la data de 31.12.2018 si nu varsta la data competitiei. De exemplu: daca un participant implineste 10 ani in data de 30.11.2018 varsta lui competitionala va fi 10 ani pentru intreg anul 2018.

Conform recomandarilor FRTRI si ITU, pentru categoriile 9-10 ani nu se va realiza clasament si nici nu se va cronometra. Tot pentru categoriile de 9-10 ani este interzis folosirea bicicltelelor de sosea sau MTB cu roata mai mare de 26.

3.2. Traseul de concurs

Traseul probelor de concurs este detalia in pagina dedicata de traseu.

Concurentii care nu respecta traseul oficial sau scurteaza traseul in orice fel care ofera un avantaj competitiv vor fi descalificati.

Harta oficiala detaliata cu intreg traseul de concurs va fi disponibila pe site-ul oficial: http://trichallenge.ro/trikids.

Accesul spectatorilor/sustinatorilor/parintilor/tutorilor in spatiul concursului (traseu alergare, traseu ciclism, zona de tranzitie etc) in timpul desfasurarii curselor este strict interzis. Exceptie face zona de tranzitie unde concurentii pot intra in baza numarului de concurs pentru depunerea/ridicarea echipamentului de concurs conform programului oficial.

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor se face completand formularul online de pe site-ul www.trichallenge.ro/trikids/ conform perioadelor de inregistrare si limitelor detaliata in pagina de inscriere.

3.4. Taxa de inscriere

Taxele de inscriere vor fi prezentate pe pagina de inscriere din site-ul oficial.

Taxa de participare trebuie achitata in maxim 3 zile lucratoare de la completarea formularului online. In caz contrar inscrierea va fi anulata. Taxele de participare nu sunt returnabile.

Concurentii din municipiul Constanta au taxa de participare gratuita daca urmeaza acesti pasi:

  1. Parintele inscrie copilul participant
  2. Parintele trimite pe adresa de mail contact@smartatletic.ro o copie dupa C.I. si numele copilului inscris, in titlul mailului trebuie trecut solicitare inscriere gratuita.

 

3.5. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Pentru copiii participanti la aceasta competitie unul dintre parinti/tutore/reprezentant legal al acestora va completa si semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere cu privire la participare si vor declara ca participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la aceasta competitie.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenaa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de ordine, daca va fi cazul.

3.6. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs

Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei.

Numerele de concurs si chipul de cronometrare (doar pentru probele cronometrate) vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.

Numarul de concurs va fi prevazut cu elastic si va trebui purtat pe spatele fiecarui concurent la proba de ciclism, apoi învartit pentru a fi in zona pieptului/abdomenului la proba de alergare, astfel incat sa fie vizibile. Numarul de participare nu poate fi alterat (taiat, decupat, impaturit) sau acoperit in nici un fel.

CASCA DE PROTECTIE este obligatorie la proba de bicicleta (ciclism).

Conform recomandarilor FRTRI pentru copii de 10 ani sau sub 10 ani este interzis folosirea bicicltelelor de sosea sau MTB cu roata mai mare de 26.

3.7. Ore de start

Valurile si orele de start sunt detaliate in pagina de program de pe site-ul oficial. In functie de numarul final de participanti orele de mai sus pot fi actualizate.

Orele de start si programul pot suferii modificari, iar acestea vor fi comunicate de catre organizator pe site-ul oficial (pentru cele inainte de ziua evenimentului) si prin sistemul de sonorizare pentru cele din timpul evenimentului.

3.8. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare an de varsta se face in ordinea sosirii fiecarui participant. Se vor intocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare proba, feminin si masculin.

Pentru validarea podiumului organizatorii pot cere o copie dupa certificatul de nastere a castigatorului sau orice alt document oficial care sa ateste data de nastere a participantului. Imposibilitatea sau refuzul de prezentare a acestui document poate duce la descalificarea concurentului.

Lista categoriilor este cea detaliata in pagina Categorii si Premiere.

3.9. Arbitrii de traseu

În diferite puncte ale traseului de concurs vor fi amplasați comisari de cursă (arbitri de traseu) care vor supraveghea desfășurarea curselor. Nerespectarea instructiunilor acestora de catre concurenti sau parintele/tutorele acestora poate duce la descalificarea concurentului.

SECŢIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie premiata.

Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului. Pe langa premii, castigatorii vor primi cupe si diplome. Toti participantii vor primi diplome electronice de participare. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc conform programului oficial anuntat pe site. Toti copiii, de la toate probele, vor primi medalii de finisher.

SECŢIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului Asociatia Smart Atletic Team care se ocupa de implementarea evenimentului. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.

Competitia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari care se va afla in apropierea zonei de start/sosire.

5.2. Conditii administrative exceptionale

In cazul de situatii extraordinare care previn desfasurarea in siguranta a evenimentului (ex: conditii meteo extreme) ce nu pot fi prevazute evenimentul va fi amanat sau chiar anulat.

In cazul amanarii sau anularii evenimentului taxele de participare nu sunt returnabile. In cazul anularii evenimentului participantii vor primi kitul de participare integral.

5.3. Conditii administrative (generale)

In conformitate cu legislaţia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa data de 15 septembrie 2018 pe site-ul oficial.

Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate in parc sau sacii menajeri pusi la dispoziţie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora in zonele special amenajate.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.