Noutati — 04 September 2017
Pe 17 septembrie 2017 micii curajosi sunt asteptati la mare pentru a participa la un concurs dedicat lor – TriKids Challenge. Evenimentul face parte din festivalul sportiv TriChallenge Mamaia aflat la a noua editie deja.

Smartatletic-TriKids-2017-WEB-Promo-Event-PROBE-960x462

Concursul din acest an vine cu ceva modificari in ceea ce priveste probele si distantele si asta pentru ca am hotarat alinierea si conformarea din punct de vedere regulament cu normele FRTRI (Federatia Romana de Triatlon), la probele de duatlon si aquatlon pentru copii din dorinta de a oferi un mediu competitiv optim pentru aceasta categorie.

Iata cateva din modificarile aduse: 

  • pentru categoria de 7-8 ani, conform regulamentului FRTRI si ITU nu se organizeaza competitii multiprobe, ci doar una din urmatoarele probele: ciclism si alergare;
  • va exista clasament pe fiecare an de nastere de la 9 ani la 13 ani;
  • distantele pentru Aquatlon si Duatlon vor fi la fel pentru toate varstele.
Ce probe v-am pregatit?

CROS 7-8 ANI

Distanta: 1,25km alergare

AQUATLON 

9-10 ani 200m inot 1,25km alergare
11-12 ani 200m inot 1,25km alergare
13 ani 200m inot 1,25km alergare

Ordinea probelor va fi cea de mai sus. Proba de inot se va desfasura in Marea Neagra, paralel cu tarmul. Dupa iesirea din apa se va strabate plaja catre zona de tranzitie, aflata in zona promenadei Hotelului Rex, la o distanta de aproximativ 100 m de malul marii. Urmeaza proba de alergare in jurul parcarii din fata pasarelei.

DUATLON 

9-10 ani 1,25km alergare 4km bicicleta 1,25km alergare
11-12 ani 1,25km alergare 4km bicicleta 1,25km alergare
13 ani 1,25km alergare 4km bicicleta 1,25km alergare

In formularul de inscriere, atat pentru aquatlon cat si pentru duatlon, categoriile vor aparea grupate sub forma 9-10 ani si 11-12 ani intrucat startul va fi comun, dar clasamentul se va face separat pentru 9, 10, 11, 12 si 13 ani feminin si masculin.

La duatlon, probele se vor desfasura in ordinea de mai sus si vor fi integral in jurul parcarii din fata pasarelei (alergarea) si pe promenada (bicicleta), cu startul din zona Hotelului Rex.

Inscrierile online sunt deschise pana pe 12 septembrie, ora 23:59, iar locurile sunt limitate la 200. Pentru inscriere accesati trichallenge.ro/trikids/inscriere/.

Toate noutatile despre aceasta editie se comunica si pe pagina de Facebook a evenimentului TriKids Challenge Mamaia 2017.

Ne vedem la maaaare, cu energie si pofta de sport!

Related Articles

Share

(2) Comentariile cititorilor

  1. Duatlon a avut de la inceput alergare 2x 1,25 km?
    Mi se pare foarte mult distanta de alergare pentru un copil de 9 ani.
    Aceasta proba de alergare nu este una obisnuita, tinand cont ca nepoata mea a mai participat si la alte competitii!

    • Asa cum este mentionat si in material, concursul din acest an vine cu aceste modificari deoarece am hotarat alinierea si conformarea din punct de vedere regulament cu normele FRTRI (Federatia Romana de Triatlon), la probele de duatlon si aquatlon pentru copii din dorinta de a oferi un mediu competitiv optim pentru aceasta categorie. De aceea, distantele pentru aquatlon si duatlon sunt la fel pentru toate varstele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *