Probe

Dragii nostri,

Incepand cu anul acesta, am hotarat alinierea si conformarea din punct de vedere regulament cu normele FRTRI (Federatia Romana de Triatlon), la probele de duatlon si aquatlon pentru copii din dorinta de a oferi un mediu competitiv optim pentru aceasta categorie.

Cateva din modificarile aduse: 

  • pentru categoria de 7-8 ani, conform regulamentului FRTRI si ITU nu se organizeaza competitii multiprobe, ci doar una din urmatoarele probele: ciclism si alergare;
  • va exista clasament pe fiecare an de nastere de la 9 ani la 13 ani;
  • distantele pentru Duatlon vor fi la fel pentru toate varstele.
CROS 7-8 ANI

Distanta: 1,25km alergare

DUATLON 
9-10 ani 1,25km alergare 4km bicicleta 1,25km alergare
11-12 ani 1,25km alergare 4km bicicleta 1,25km alergare
13 ani 1,25km alergare 4km bicicleta 1,25km alergare

In formularul de inscriere, atat pentru aquatlon cat si pentru duatlon, categoriile vor aparea grupate sub forma 9-10 ani si 11-12 ani intrucat startul va fi comun, dar clasamentul se va face separat pentru 9, 10, 11, 12 si 13 ani feminin si masculin.

Probele se vor desfasura in ordinea de mai sus: alergarea se va tine pe promenada, trecand pe langa terasa La Cucaracha, iar proba de bicicleta tot pe promanada (asfalt) spre Hotel Iaki. Startul se va da din zona Hotelului Rex.

Participantii vor pleca in proba de alergare spre La Cucaracha, urmand sa parcurga o tura de alergare inainte sa se intoarca catre zona de tranzitie. Proba de ciclism se desfasoara catre Constanta (Hotel Iaki), pe promenada (asfalt). Urmeaza a doua proba de alergare care se va desfasura pe traseul primei probe de alergare.

ATENTIE!

  • Traseul final al concursului (pentru alergare si bicicleta) poate suferi modificari.
  • In conditii de vreme complet nefavorabila concursul poate suferi modificari sau poate fi anulat.

O mentiune importanta in legatura cu “varsta competitionala”. Varsta care se ia in considerare pentru competitie este varsta pe care participantul o are la data de 31.12.2018 si nu varsta la data competitiei. De exemplu: daca un participant implineste 10 ani in data de 3.11.2018 varsta lui competitionala va fi 10 ani pentru intreg anul 2016.

Share